Transport Maertens logo

Transport Maertens

VOOR AL UW TRANSPORT

LEES MEER

OVER TRANSPORT-MAERTENS & co

In 1994 richtte Imelda Maertens een zelfstandige pakjesdienst op. Transport-Maertens & co kende een bescheiden start met Imelda die persoonlijk de pakketten afleverde.

Al snel groeide het klantenbestand en het aantal opdrachten. Imelda’s partner Rudy Van Bael stapte mee in de zaak. In 1997 werd Transport-Maertens & co een vennootschap die zich richtte op transport en distributie van alle verpakbare goederen, inclusief expressdienst.

Transport-Maertens & co ging een samenwerking aan met verschillende externe partners. Dit zorgde voor een veel grotere efficiëntie waardoor alle samenwerkende partners een nog betere service konden aanbieden.

Deze samenwerking heeft de vorm van een ster, met onze vestiging in Vilvoorde als centrum en de gedecentraliseerde depots als logistieke punten.

’s Nachts komen alle chauffeurs samen in het centrale depot Vilvoorde, waar alle ladingen verdeeld worden volgens de geografische verspreiding van de leveradressen. Van hieruit vertrekken alle goederen naar de desbetreffende depots van onze partners. Op deze manier vermijden de  chauffeurs ellenlange files en andere verkeersongemakken.  Samen  met ons groot aantal bestelwagens en vrachtwagens hebben wij de capaciteit en de flexibiliteit om de volatiele markt te volgen en de beloofde diensten rendabel te kunnen blijven aanbieden aan al onze klanten.

Transport-Maertens & co heeft een gestage groei gekend sinds de oprichting: van de ongeveer 50 leveringen per dag in 1997 zijn onze opdrachten gegroeid tot meer dan 10.000 pakketten - goed voor 15.000 bestemmelingen - die wij vandaag elke dag opnieuw afleveren.

In 2000 verlieten we onze oorspronkelijke vestiging bij Brucargo voor het terrein in Vilvoorde. Deze site biedt de vele mogelijkheden die ons toestaan steeds aan de veranderende vereisten van onze klanten te voldoen. Onlangs verhuisden wij opnieuw, naar een gebouw met meer laad- en loskades, om de service naar onze klanten nog verder te verbeteren.

Organigram

directie
Maertens Imelda
kantooralg. verantwoordelijke dienst na verkoop
Maertens Andrea
dispatch & debriefing
ploeg van 5 mensen
warehouse alg. verantwoordelijke
Bart Van Camp
medewerkers
ploeg van 8-tal medewerkers dagelijks
Transport Maertens